Knjiga MUDROST ŽIVLJENJA, „Štamparija Fojnica“, Fojnica, 2008. godine (Iz recenzije Ratka Dobrića)

Znanjem protiv loših navika i ovisnosti (Iz recenzije Ratka Dobrića)

          Područje suvremene književnosti otvoreno je za svakovrsne eksperimente koji donose djela što se po tematici i sadržaju ne mogu, bez ostatka, svrstati niti u jedan od poznatih književnih žanrova. Pogotovo se to može reći za prozno

stvaralaštvo, koje je u drugoj polovici prošloga i početkom ovoga stoljeća doživjelo značajne promjene. Osim novih tema, u proznoj književnosti pojavili su se autori koji sve više napuštaju okoštalu formu klasičnog romana, priče ili novele, pišući na način koji je blizak intimnoj, ekspresivnoj i bilježničkoj literaturi.

         Takva je i proza pod naslovom Mudrost življenja koja mi je ponuđena na čitanje i recenziranje. Riječ je o djelu sastavljenom od četiri cjeline (poglavlja), koje su povezane autorskom namjerom da se registriraju određene stvari iz svakodnevnoga života, te da se iste uobliče u kraće prozne oglede i zapise, sa konkretnim i jasnim porukama. Treba reći da se u tome i uspjelo. Napisano štivo funkcionira kao kompaktna literarna cjelina koja će, uvjeren sam, izazvati određenu pažnju pasioniranih čitatelja, kao i onih koji prate našu aktualnu književnu produkciju.

Ratko Dobrić

Facebook Twitter Google+ Pinterest
×

Log in