Knjiga ZLATNA PRAVILA ŽIVOTA (Iz recenzije dr. Nevena Perića)

(Iz recenzije dr. Nevena Perića)

          Izabrane misli i izreke Anto Stanić razrađuje konkretnim uputama, kako bi ih osnažio i preveo na teren dnevne pragmatike. U postupku razrade, on pojedine mudrosti proširuje i nadopunjava vlastitim opservacijama, koje su često podjednake misaone težine kao i same mudrosti. To potvrđuje njegovu zrelost i ozbiljnost u nakani da čitateljima ponudi ne samo mogućnost učenja zapisanog, već i vlastita promišljanja o svemu što ova knjiga sadrži.


          Ovu dimenziju izdvajam kao najveću vrijednost knjige koja nas na jednostavan način uvodi u svijet legendi, poslovica i drugih mudrih tvorevina ljudskoga duha što su nastajale kroz dugu povijest ljudske civilizacije.

         Knjiga Zlatna pravila života autora Ante Stanića zanimljivo je štivo za razvijanje sposobnosti pamćenja poznatih misli i izreka, ali i za svakodnevne duhovne vježbe koje nam Mogu pomoći da se što bolje pripremimo za izvršavanje radnih obaveza i drugih svakodnevnih zadataka. Autor je to postavio kao glavni cilj trudeći se da svaku mudrost prepriča jasnim i razumljivim jezikom koji je podjednako pristupačan polupismenim kao i obrazovanim osobama. Zbog toga možemo reći da će ova knjiga pronaći svoje čitatelje u svim društvenim slojevima, što će joj vjerojatno osigurati dug život na našim književnim prostorima.

Neven Perić

Facebook Twitter Google+ Pinterest
×

Log in