Mediji o meni

          Nekad je spominjanje u novinama neke osobe privlačilo pozornost čitavih malih čaršija; doduše je postojao samo jedan tv-program, radio je rijetko snimao žive priloge, osim nekih specijalnih emisija, a ni novine nisu bile baš česte. Danas je stanje potpuno drugačije, pa ni nečija slika ili tekst o nekom, kao ni prilozi u elektronskim medijima, ne „traju" dugo u glavama ljudi.

          Mediji znaju čovjeku napraviti uslugu, ali ga i tako bezdušno ocrniti, čak i bez ikakvog razloga, da nije bezveze izmišljena kletva „Da Bog da te u dnevniku gledali". O „Crnoj kronici" da se i ne govori... To stoga što danas prevladavaju, posebno u tv-dnevnicima i vijestima, samo one crne, ružne, nevesele stvari... (Pre)malo mjesta je ostalo za neke lijepe stvari!

          TV gledam redovito, radio slušam uglavnom dok vozim, a novine kupujem svakodnevno, mada ih ne stignem baš uvijek pročitati. Tako često tek naknadno čujem da sam i ja spomenut ovdje i ondje, a da baš pratim tko što o meni priča... E, za to nemam dovoljno vremena! Drugi ljudi, međutim, nazovu kad vide članak o meni, jave mi, ponekad čak izrežu iz novina i donesu mi. Tako i imam na desetine tekstova u kojima me se spominje, pa ću njih nekoliko ovdje i postaviti. Najčešće pišu o mom književnom radu...

          ... a nerijetko novinari navrate i kad se trudim pomoći onima kojima je najpotrebnije. Da, time se ne želim hvaliti, rijetko to i spomenem, ali se godinama trudim pomoći koliko mogu. To što mediji primijete takve stvari dobro je makar u smislu da će tako na slične postupke možda potaknuti i neke druge ljude koji mogu pomoći da to učine.

          Godinama su o meni pisali, a sada pišu i o mojim sinovima, kao o primjerima - kako se treba ponašati, vladati u svijetu biznisa. Radili smo i radimo maksimalno korektno prema društvu, prema zaposlenim, prema zakonima, a to je primijetio barem jedan dio ljudi koji su to trebali, među njima i neki novinari. Tako je napisano i snimljeno puno novinarskih priča o Stanićima kao uspješnim biznismenima, pa i o našoj obitelji. Kao i kad su u pitanju donacije, drago će mi biti ako tekstovi o meni i o mojoj supruzi i sinovima nekome „otvore oči“ i nekoga motiviraju da i sam krene našim putem. Što god je više takvih, uspješnih biznismena, svima će nam biti bolje!

Facebook Twitter Google+ Pinterest
×

Log in